Υποχρεωτική ανάρτηση πινακίδας από αύριο για πληρωμές με Pos ή μέσω e-Banking

Υποχρεωτική ανάρτηση πινακίδας από αύριο για πληρωμές με Pos ή μέσω e-Banking

Σύμφωνα με το άρθρο 66 του αυτού ως άνω νόμου 4446/2016, προβλέπεται, ότι, από την 1η Φεβρουαρίου του 2017, οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο.
Σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ από αύριο Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2017.
Η υποχρέωση ανάρτησης των δύο πινακίδων , μία στην είσοδο του καταστήματος και μία κοντά στην ταμειακή συνίσταται,  είτε δέχονται ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, είτε όχι προς ενημέρωση των καταναλωτών και είτε δέχονται πληρωμές με κάρτα ή όχι.
Τον Μάρτιο  αναμένεται η έκδοση και της κοινής υπουργικής απόφασης που θα ορίζει ποιες επιχειρήσεις υποχρεωτικά θα πρέπει να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες, αλλά σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας  οι ηλεκτρολόγοι θα είναι στην αρχική λίστα .

Μπορεί η ερμηνευτική εγκύκλιος να βγεί σήμερα ή αύριο, αλλά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε δεν υπάρχει περιθώριο για πρόστιμα γι΄αυτό  συστήνουμε στα μέλη μας  να αναρτήσουν τις απαραίτητες πινακίδες από σήμερα .