ΝΕΚΡΟΣ 45ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ. ΑΙΤΙΑ- ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΚΤΕΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ.

ΝΕΚΡΟΣ 45ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ. ΑΙΤΙΑ- ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΚΤΕΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ.

Ο λόγος ύπαρξης του σαίτ μας ,είναι κατά κύριο λόγο οι ενημέρωση όλων των πολιτών όχι μόνο των επαγγελματιών του κλάδου μας και η γνώση που απορρέει απο την σωστή  ενημέρωση.

Στην πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης μάθαμε για την τραγική είδηση του θανάτου ενός οικογενειάρχη υπαλλήλου σε κατάστημα μουσικών οργάνων.  Δεν στάθηκε όμως κανείς στην αιτία, που θα βοηθήσει να μην επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις και θρηνήσουμε και άλλα θύματα .

Η  αιτία της φωτιάς σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν πρόβλημα στον ηλεκτρικό πίνακα το οποίο τελικά οδήγησε σε έκρηξη.

Μέγα λάθος που γίνεται ,  απλοποιούν το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου και  αγνοούν τους κινδύνους, γιατί δεν μπορεί μια μονωτική ταινία να επιδιορθώσει  την βλάβη και το βραχυκύκλωμα στον ηλεκτρικό πίνακα.

Δεν καλέστηκε αδειούχος ηλεκτρολόγος  για την επιδιόρθωση της βλάβης.

Χωρίς να έχουμε την πληροφόρηση εάν  στο κατάστημα έχει γίνει επανέλεγχος ,που το πιο πιθανό είναι να μην έχει γίνει, δίοτι ο άτυχος υπάλληλος εργάζονταν στο συγκεκριμένο κατάστημα επί 15 έτη άρα αφού για 15 έτη δεν άλλαξει όνομα χρήστη της εγκατάστασης  , γιατί να κάνει κάποιος ιδιοκτήτης επανέλεγχο αφου η ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ  δεν τον ζητάει ;

Να θυμίσουμε ότι για τα καταστήματα ο χρόνος επανέλεγχου είναι τα 7 έτη.

Μην περιμένετε να προστεθέι ο άτυχος υπάλληλος στην λίστα των θανάτων απο ηλεκτροπληξία γιατί απλά πέθανε απο την φωτία ( που έγινε ύστερα  απο έκρηξη στον πίνακα )

Εύκολα αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης ότι ο αριθμός των θανάτων απο ηλεκτροπληξία εκ των πραγμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος .δες θάνατοι απο ηλεκτροπληξία στην Ελλάδα

 

Σας παραθέτουμε το πλήρες άρθρο

Πηγή : protothema.gr

Θεσσαλονίκη: Νεκρός πατέρας δύο παιδιών από φωτιά σε κατάστημα την Δευτέρα 20-7-2015

Θεσσαλονίκη: Νεκρός πατέρας δύο παιδιών από φωτιά σε κατάστημα

Ο 45χρονος υπάλληλος δεν πρόλαβε να βγει από το φλεγόμενο κτήριο – Η πυρκαγιά ξέσπασε μετά από έκρηξη στον ηλεκτρολογικό πίνακα του κτηρίου – Απεγκλωβίστηκαν σώοι άλλοι τρεις άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα

Δυο ανήλικα παιδιά άφησε πίσω του ο άτυχος 45χρονος, υπάλληλος καταστήματος μουσικών οργάνων στη Θεσσαλονίκη, που εγκλωβίστηκε στον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου εργαζόταν, όταν ξέσπασε η φωτιά, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, παρουσιάστηκε πρόβλημα στον ηλεκτρολογικό πίνακα, με αποτέλεσμα κάποιος από τους υπαλλήλους του καταστήματος να μεταβεί στο διπλανό κατάστημα, στην αντιπροσωπεία μοτοσικλετών και να ζητήσει μία μονωτική ταινία.  

Πιθανότατα, ο άνθρωπος που ανέλαβε να διεκπεραιώσει το πρόβλημα να ήταν ο 45χρονος Κωνσταντίνος Κονσολάκης, ο οποίος την ώρα της έκρηξης έτρεξε προς τα παράθυρα του τρίτου ορόφου, για να γλιτώσει από τη φωτιά. Εκείνη την ώρα στο εσωτερικό του κτιρίου βρισκόταν και άλλοι υπάλληλοι μαζί με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος που διατηρούν σπίτι στον τέταρτο όροφο του κτιρίου.

Ο εργοδότης του καταστήματος που βρισκόταν στον πρώτο όροφο και πρόλαβε να βγει έξω, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ όταν έφτασαν οι Πυροσβέστες. «Σας παρακαλώ βγάλτε τους γρήγορα έξω, θα καούν ζωντανοί» φώναζε ο γιος του ιδιοκτήτη…

Ο άτυχος άνδρας που προσπάθησε να το σκάσει από το παράθυρο, αφού οι περαστικοί έβλεπαν τα πόδια του να κρέμονται στα παράθυρα, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή με αποτέλεσμα να ανασυρθεί λίγη ώρα αργότερα, νεκρός, από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο άντρας εργαζόταν πάνω από δεκαπέντε χρόνια στο μαγαζί και είχε άριστες σχέσεις με τους πελάτες που συνήθιζαν να τον φωνάζουν με το μικρό του όνομα.