capital control- έλεγχος των κεφαλαίων . Πρακτικά τι σημαίνει αυτό για τους επαγγελματίες του κλάδου μας ;

capital control- έλεγχος των κεφαλαίων . Πρακτικά τι σημαίνει αυτό για τους επαγγελματίες του κλάδου μας ;

Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφιες ουρες τραπεζεςΑυτή η εικόνα αντικατοπρίζει την απόγνωση των ανθρώπων και την  ταλαιπωρία  που υφίστανται για να εισπράξουν το μικρό ομολογουμένως    ποσό των 60 ,οο ανα ημέρα που δικαιούνται. 

Τα ΜΜΕ  αναφέρονται συνεχώς στους μισθούς και στις συντάξεις του δημοσίου που ναι μεν θα καταβληθούν ( με μικρές καθυστερήσεις ) αλλά απλά δεν θα μπορούν να τις παρούν ολόκληρες αλλά μόνο με δόσεις .

Μία  μειοψηφία των ενημερωτικών εκπομπών  λόγω της αγωνίας για τους δικούς τους μισθούς καθόσον ιδιωτικά  μέσα ενημέρωσης , αναφέρθηκε και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα που θα καταβληθούν κανονικά (εφόσον οι εργοδότες έχουν τα χρήματα) .

Τα έχουν όμως ;

Η πλειοψήφια των επαγγελματιών του κλάδου των ηλεκτρολόγων και κυρίως στην περιοχή μας είναι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις , αυτοαπασχολούμενοι ή εργοδότες  που απασχολούν εως 5 άτομα προσωπικό.

Δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν με το κλείσιμο των τραπεζών   ( όπως λέγεται τουλάχιστον έως τις 6 Ιουλίου ) και το capital- control :

Τα τελευταία  έτη οι παραγγελίες γίνονται κατα κύριο λόγο με κατάθεση μετρητών πριν την αποστολή των προιόντων λόγω της κρίσης .

Αφού δεν μπορούμε να καταθέσουμε χρήματα πως θα ανταποκριθούμε στους πελάτες μας που αναμένουν;

-Η μειονότητα των προμηθευτών δέχεται επιταγές περιορισμένης λήξης .

Ποιός θα δεχτεί  επιταγές που δεν γνωρίζει αν θα τις εισπράξει και που  καμία άλλη εταιρεία δεν θα τις δεχτεί για να αγοράσει π.χ πρώτες ύλες .

-Αν δεν πρόλαβε κάποιος επαγγελματίας να κάνει τις απαραίτητες αναλήψεις .

Πώς θα πληρώσει το προσωπικό του με 60 ,00 ευρώ ανα μέρα ή μήπως  γίναμε υπερσύγχρονη χώρα και έχουμε όλοι  e- banking ;

-Αν κάποιος είναι  επαγγελματίας ηλεκτρολόγος  θα  συμφωνήσει ότι  οι περισσότεροι πελάτες  ζητούν μετά το πέρας και την ολοκλήρωση όλων των εργασιών να γίνει ο τελικός λογαριασμός και η πληρώμη. 

Πως θα ανταποκριθεί ο πελάτης αφού,  είτε έχει χρήματα αλλά  με την αβεβαιότητα που τον διακατέχει δεν θέλει να πληρώσει , είτε τα 60 ευρώ δεν επαρκούν για τις ανάγκες του ,πόσο μάλλον για πληρώμες τρίτων.

-Τους μήνες Μαίο και Ιούνιο  γίνονται όλες οι απαράιτητες ανακαινήσεις  για το άνοιγμα όλων των τουριστκών καταλυμάτων, διότι στην περιοχή μας η τουριστική κίνηση ξεκινάει απο τα μέσα Ιουνίου. Αμφιβάλλω  αν η ροή των Ελλήνων  τουριστών , θα συνεχίσει αμείωτη μετά τα δραματικά γεγονότα , το λιγότερο που θα σκεφτεί κάποιος θα είναι να πάει διακοπές .

Πως θα πληρωθούμε εμείς που  έχουμε εργαστεί για το άνοιγμα αυτών των  τουριστικών καταλυμάτων, οι πελάτες μας  αδυνατούν εκ των πραγμάτων να μας πληρώσουν γιατί δεν θα εισπράξουν και αυτοί τα αναμενόμενα.

Συμπερασματικά ,επειδή τα πάντα είναι δούναι και λαβείν, αν δεν λάβουμε και εμείς, δεν θα μπορούμε να δώσουμε , είτε να καταβάλουμε μισθούς ( όσοι απασχολούν υπαλλήλους ) είτε να  ανταποκριθούμε στις δικές μας υποχρεώσεις

Ούτε εμείς μπορούμε να  ασκήσουμε πίεση για την πληρωμή τιμολογίων και εργασιών που έχουμε παρέχει  όσο και αν θα το θέλαμε , αλλά περιμένουμε και απο αυτούς που πρέπει να πληρώσουμε εμείς  την ανάλογη ανοχή που  ελπίζω να υπάρχει .

Υπομονή ο δρόμος προμηνύεται δύσκολος  .