Συνέντευξη του Προέδρου Σταύρου Κων/νου στον ΄Αρη Τσελίκη στην Τοπική Φωνή για την παράνομη εργασία στον κλάδο των ηλεκτρολόγων

Συνέντευξη του Προέδρου Σταύρου Κων/νου στον ΄Αρη Τσελίκη στην Τοπική Φωνή για την παράνομη εργασία στον κλάδο των ηλεκτρολόγων

Ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων δήλωσε  στην Τοπική Φωνή :

«Υπάρχει μία γεωμετρική, πολύ μεγάλη κάλυψη από τους παράνομους. Είναι το πιο εύκολο αυτή τη στιγμή να είσαι παράνομος παρά να είσαι νόμιμος, είναι η εύκολη λύση. Παράνομοι είναι αυτοί που δεν διαθέτουν καθόλου παραστατικά, τιμολόγια κτλ.

 

Στο Νομό μας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο υπήρχε πάντα αλλά τώρα με την οικονομική κρίση φαίνεται πολύ περισσότερο. Πρόκειται για Συνταξιούχους των Τεχνικών Επαγγελμάτων, ή άλλων που έχουν ήδη κλείσει  τα καταστήματά τους οι οποίοι εξυπηρετούν τους πολίτες παράνομα, καθώς είναι πιο εύκολο να δουλεύουν έτσι παρά να πληρώνουν ΟΑΕΕ και Εφορία.

Για τους ελέγχους αρμόδιοι είναι κατά κύριο λόγο η Περιφέρεια και στη συνέχεια το ΙΚΑ, η Επιθεώρηση Εργασίας. Με τη συζήτηση αυτή έγινε μία αρχή για ένα πρόβλημα το οποίο παραμένει κρυφό εδώ και καιρό. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς έχει σχέση με εισφοροδιαφυγή, με φοροδιαφυγή και πολλά άλλα πράγματα. Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε, είναι ‘φαντάσματα’.

Προσπαθούμε ως Σύλλογος να τους καταγγείλουμε όσον αφορά το δικό μας το επάγγελμα για να ξεκινήσει κάποια στιγμή να λειτουργεί το σύστημα. Νόμοι υπάρχουν απλώς δεν εφαρμόζονται. Υπάρχει θεσμοθετημένο πλαίσιο όσον αφορά το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου που είναι πάρα πολύ σοβαρό, αλλά δεν εφαρμόζεται. Θα απαιτήσουμε να εφαρμοστούν οι Νόμοι και η Πολιτεία να το κάνει. Πιθανώς να πρόκειται για την πρώτη σύσκεψη που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι οι Φορείς είναι στο πλευρό μας και αναγνωρίζουν το πρόβλημά μας. Από την στιγμή που απαιτούν όλα αυτά τα Σωματεία να εφαρμοστούν οι Νόμοι, οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Όλα τα Σωματεία των Τεχνικών Επαγγελμάτων ετοιμάζουμε ως επόμενο βήμα μια παράσταση διαμαρτυρίας στην  Εισαγγελία».