Ο Δεκάλογος του Καλού Ηλεκτρολόγου

  1. καλός ηλεκτρολόγοςΑγάπη για την δουλειά που επέλεξε να ακολουθήσει Ξεκίνησε να ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα ,είτε επειδή κάποιος συγγενής του ήταν ηλεκτρολόγος , είτε απο τύχη, είτε για χίλιες δυό αιτίες Το επέλεξε όμως και θα πρέπει  να το αγαπά για να μπορεί να συνεχίσει.
  2. Ασφάλεια παρέχει σε αυτόν που τον επιλέγει. Ο ιδιώτης και ο επαγγελματίας που τον  επιλέγει για να κατασκευάσει εκ νέου ή να επισκευάσει την ηλεκτρολογική του εγκατάσταση αυτό θέλει, να νιώθει και να είναι  ασφαλής .
  3.  Εμπιστοσύνη  που αποπνέει με τον επαγγελματισμό του . Για να βάλεις στο σπίτι και την επιχείρηση σου κάποιον πρέπει να τον εμπιστεύεσαι  και κατά κάποιον τρόπο να τον νιώθεις σαν δικό σου άνθρωπο, έμπιστο.
  4. Γνώση του αντικειμένου. Η πλήρης γνώση του αντικειμένου είναι απαραίτητη , άλλωστε το ρεύμα δεν προειδοποιεί πάντα και  συνάδελφοι  έχουν χάσει ζωή τους, είτε απο  ελλειπής γνώση, είτε απο αμέλεια.   
  5. Ποιότητα  στις ηλεκτρολογικές υπηρεσίες που παρέχει. Άριστη ποιότητα υλικών και εργασιών.
  6. Επιμόρφωση ,διαρκής  ενημέρωση στις σύγχρονες τεχνολογίες. Με τα σεμινάρια  , που πολλές φορές είναι επιδοτούμενα και  γίνονται κάτω απο την ομπρέλα των Σωματείων γίνεται μια καλή προσπάθεια ,αλλά δεν αρκεί πάντα . Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι, κυρίως μέσω του διαδικτύου και του έντυπου τύπου, όρεξη να υπάρχει.      
  7. Εγγύηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης με την έκδοση των Υ.Δ.Ε και Υ.Δ.Κ.Ε. εγγυάται για τις υπηρεσίες που παρέχει και σε περίπτωση κακής κατασκευής, με ευθύνη του,  πρέπει να επισκευάσει τη βλάβη που επιτελέσθηκε.  
  8. Ειλικρίνεια , να τον διακατέχει. Στόχος του είναι να παρέχει καλές υπηρεσίες , να πληρώνεται για αυτές όσο αξίζει και να το επιτύχει με το σωστό τρόπο , όχι εκμεταλλευόμενος τον πελάτη με ληστρική νοοτροπία.  
  9. Αλληλεγγύη, προς τους  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες .Ο σωστός επαγγελματίας , γνωρίζει πως μπορεί να προσφέρει προς το κοινωνικό σύνολο. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, βοηθάει στο μέτρο του δυνατού, με μοναδική πληρωμή  το χαμόγελο και το ευχαριστώ που ανθρώπου που τη δέχεται.
  10. Συναδελφικότητα . Στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, γνωρίζουμε ότι οι πιο δυνατοί θα επιβιώσουν. Πρέπει να γίνεται όμως  το σωστό τρόπο και όχι με αθέμιτο ανταγωνισμό Στο κάτω  κάτω , υπάρχουν τόσοι πολλοί λαθρεγκαταστάτες που περιμένουν  στην γωνία για να εκμεταλλευτούν αυτή την αντιπαλότητα. Ενωμένοι ,πετυχαίνουμε περισσότερα .

Ο παρόν δεκάλογος είναι ενδεικτικός και επιδέχεται αλλαγές ως προς την σειρά ή την περιγραφή των παραπάνω. Αποτελεί μια προσωπική άποψη  και στο χέρι του  καθενός  νόμιμου  επαγγελματία   και αδειούχου ηλεκτρολόγου είναι  να την υιοθετήσει ή όχι.

Επιτρέπετε η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου εφόσον αναφέρεται  η πηγή .
.