Νόμιμος ηλεκτρολόγος ή < αλεπού με την κολοβή ουρά >

Νόμιμος ηλεκτρολόγος ή < αλεπού με την κολοβή ουρά >

Τα τελευταία έτη των μνημονίων ,η βαθιά οικονομική κρίση την οποία  διέρχεται η χώρα μας , είχε ηλεκτρολόγος μόνοςσαν άμεσο αποτέλεσμα την καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας .Το επάγγελμα μας, ως ηλεκτρολόγοι εσωτερικών εγκαταστάσεων,είναι άρρηκτα δεμένο με την οικοδομή ,συνεπώς  έχει πληγεί άμεσα και σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Την προηγούμενη δεκαετία, με την  σχετικά εύκολη χρηματοδότηση, υπήρξε μια μεγάλη έξαρση των νέων οικοδομών , αλλά και δημιουργία  πολλών νέων επιχειρήσεων ή επέκταση των υφιστάμενων  για να ανταπεξέλθουν  στα νέα δεδομένα που επιτάσει η αγορά .

Ως εργολήπτης ηλεκτρολόγος και σωστός  θεωρώ επαγγελματίας έπραξα τα δέοντα .Προσαρμόστηκα στις νέες συνθήκες , επεκτείνα την επιχείρηση μου, αύξησα το προσωπικό μου , εφοδιάστηκα με νέα μηχανήματα για να κάνω πιο εύκολη και γρήγορη του δουλειά μου ,στόκαρα υλικά για να επιτύχω την καλύτερη τιμή , επιμορφώθηκα για να γνωρίσω τις νέες τεχνολογίες , εξειδικεύτηκα δηλαδή  σε αυτό που γνωρίζω καλά  .

Με απλά λόγια επένδυσα στη δουλειά μου επαγγελματικά και προσωπικά , αφαιρώντας χρόνο απο την ξεκούραση και την οικογένεια μου .

Μου λένε ότι είναι ανούσιο να συνεχίσω να προσπαθώ, να επιβιώσει η επιχείρηση μου, με μείωση του κόστους , του προσωπικού κ.α , μένοντας σταθερός στην ποιότητα και τις καλές υπηρεσίες , με την έξαρση των λαθρεγκαταστατών και την μη εφαρμογή των νόμων που μας προστατεύουν.

Υπάρχει λύση, μου είπε κάποιος φιλικά  ¨κλείνεις τα βιβλία ¨ , την επιχείρηση σου δηλαδή  και δεν πληρώνεις  ούτε ασφαλιστικά ταμεία, ούτε εφορία . Θα είσαι μια χαρά μου είπε, δεν θα πληρώνεις τίποτα και θα δουλεύεις κανονικά . Ποιός νομίζεις θα σε ενοχλήσει , καμία υπηρεσία δεν ξυπνάει απο τον λήθαργο και να κάνει τη δουλειά της.

Δηλαδή  επειδή αυτός έχει γίνει η ¨αλεπού με την κολοβή ουρά ¨ να γίνουμε όλοι για να  υπάρχει ομοιομορφία και να μην ξεχωρίζει αυτός ( ο παράνομος ).Για όποιον δεν το γνωρίζει  διαβάστε το παραμύθι του Αισώπου

Εγώ δεν θέλω και δεν θα γίνω ¨αλεπού με την κολοβή ουρά ¨, ούτε θα φύγω στο εξωτερικό, ούτε θα αλλάξω επαγγελμα , ούτε θα πάρω τη δουλειά απο άλλους επαγγελματίες . Δεν θα γίνω υδραυλικός , ψυκτικός κ.λ.π

Θεωρώ ότι πρέπει να δωθεί ένα μήνυμα σε όλους τους συναδέλφους μου, να παλέψουν για το επάγγελμα που επέλεξαν και να το στηρίξουν με νύχια και με δόντια . Μην πτοείστε απο τις δυσκολίες που  θα αντιμετωπίσετε  , αντισταθείτε στην ¨πονηρή αλεπού ¨που θέλει να επιβάλλει το λάθος  που θα επίφερει το χάος και θα κάνει και θα δηλώνει ο καθένας ότι θέλει.

‘Αρθρο του Προέδρου του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Π.Ε Πρέβεζας  Σταύρου Κών/νος

 

Επιτρέπετε η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου εφόσον αναφέρεται  η πηγή .