ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ . ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΩΡΕΣ;

ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ . ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΩΡΕΣ;

Από 1η Μαΐου έως και 31η Οκτωβρίου 2015 τίθετε σε ισχύ  το οικιακο   νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ με χρονοχρέωση (μειωμένο – νυχτερινό) .Τι είναι όμως αυτό ;

Το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση (Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο) Γ1Ν είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με δύο τιμές.

Έτσι, οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται στο ωράριο της κανονικής χρέωσης χρεώνονται με την κανονική τιμή (οικιακό τιμολόγιο χωρίς χρονοχρέωση – Γ1), ενώ οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται στο ωράριο της χαμηλής χρέωσης χρεώνονται με μειωμένη τιμή.

 Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις ενεργοβόρες συσκευές  δηλαδή το πλυντήριο ρούχων, τον θερμοσίφωνα, το πλυντήριο πιάτων κ.λ.π.  το βράδυ  για να κάνουν οικονομία . Κάνουν όμως ;

Η ΔΕΗ, δεν ελέγχει αν ο μετρητής λειτουργεί σωστά , δηλάδη αν είναι σωστή η ώρα του χρονοδιακόπτη, που ενεργοποιεί την  έναρξη της νυχτερινής χρέωσης .

Έτσι, νομίζετε ότι έχετε χρέωση νυχτερινού τιμολογίου αλλά στην πραγματικότητα χρεώνεστε με το ημερήσιο.

Το πρόβλημα αυτό  παρουσιάζετε σε κατοικίες που δεν έχουν ενδεικτική λυχνία  στον πίνακα  για να γνωρίζετε την ώρα εκκίνησης του νυχτερινού .

Συμβουλή : Ελέξτε τον χρονοδιακόπτη του νυχτερινού αν έχει τη σωστή ώρα.