ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ- ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ- ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;

Σας παραθέτουμε μερικές  φωτογραφίες κακών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων για να  έχετε μία άποψη τι εννοούμε :

Φωτογραφίες κυτίων διακλαδώσεως

IMG_20151019_144743-1IMG_20151019_144052-1

Σε αυτές τις φωτογραφίες βλέπετε ηλεκτρολογικά  κουτιά διακλαδώσεως στα οποία είναι περασμένα  ασθενή ρεύματα ( καλώδια τηλεοράσεως , καλώδια τηλεφώνου) μαζί με ισχυρά (παροχές φωτισμού , παροχές ρευματοδότη)

Κίνδυνος .Σε περίπτωση που κάποιο απο τα ασθενή ρεύματα λόγω φθοράς , έρθει σε επαφή με τα ισχυρά υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα :

-Καταστροφή ηλεκτρικών συσκευών

-Πρόκληση πυρκαγιάς

-Θανατηφόρο  ατύχημα

Φωτογραφία  ηλεκτρολογικού πίνακα και η πιθανότερη κατάληξη του σε βάθος χρόνου

IMG_20151019_124951IMG_20151026_171021

Κίνδυνος.

 

-Δεν έχει τα κατάλληλα χρώματα στα καλώδια

-Δεν διαθέτει ειδική γέφυρα

 

-Δεν διαθέτει ρελέ διαρροής εντάσεως

Αν πιστεύεται ότι τα  λάθος χρώματα  είναι ελάσσονος σημασίας σε μια ηλεκτρολογική                  κατασκευή,στο κάτω κάτω τι πειράζει αν μας τέλειωσε ένα χρώμα  π.χ το μάυρο,

να βάλουμε κίτρινο- πράσινο (γείωση) που έχουμε πολύ ,

διαβάστε το παρακάτω αληθινό περιστατικό  :

 

Ένας συντηρητής, με τη βοήθεια ενός μηχανοκίνητου ανυψωτήρα, ανέβηκε στα 3,6 μ. πάνω από το δάπεδο σε μια εγκατάσταση φωτισμού των 220 Volt, χωρίς να έχει κλείσει τον διακόπτη παροχής. Έβγαλε την ασφάλεια που συνδεόταν με το καλώδιο που είχε μαύρο χρώμα, θεωρώντας ότι αυτό ήταν το ηλεκτροφόρο καλώδιο, αλλά, εξαιτίας λάθους στην εγκατάσταση, το ηλεκτροφόρο καλώδιο ήταν το πρασινοκίτρινο και το μαύρο ήταν ο ουδέτερος. Ξεκίνησε να απογυμνώνει το πρασινοκίτρινο καλώδιο χρησιμοποιώντας έναν απογυμνωτή καλωδίων με το δεξί του χέρι. Τότε το ηλεκτρικό ρεύμα πέρασε από το ηλεκτροφόρο πρασινοκίτρινο καλώδιο στον απογυμνωτή, κατόπιν στο δεξί του χέρι, στο σώμα του και μετά στη γη δια μέσου του δείκτη του αριστερού του χεριού.

Μια συνάδελφός του άκουσε το θόρυβο και είδε τον παθόντα πεσμένο στον ανυφωτήρα. Φώναξε έναν άλλο εργαζόμενο, ο οποίος χαμήλωσε την πλατφόρμα του ανυψωτικού. Στο συντηρητή παρασχέθηκε καρδιο-αναπνευστική ανάνηψη, αλλά δεν μπόρεσε να σωθεί. Ανακοινώθηκε ο άμεσος θάνατός του.

 

Στόχος του άρθρου  μας ,είναι η ενημέρωση των καταναλωτών ,αλλά και των συναδέλφων  ηλεκτρολόγων εγκαταστατών

Στείλτε μας φωτογραφίες  απο κακές  και άκρως επικίνδυνες  ηλεκτρολογικές κατασκευές  με   απώτερο στόχο την κατάκτηση της γνώσης και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας .