Ο Σύνδεσμος ηλεκτρολόγων Πρέβεζας συμβουλεύει τι να κάνεις όταν δεν έχεις ρεύμα στο σπίτι σου

Ο Σύνδεσμος ηλεκτρολόγων Πρέβεζας συμβουλεύει τι να κάνεις όταν δεν έχεις ρεύμα στο σπίτι σου

Η αντιμετώπιση των ηλεκτρολογικών βλαβών, αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στην εργασία του imagesηλεκτρολόγου εγκαταστάτη, που πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα , με εξειδίκευση και με την χρήση του κατάλληλου για την κάθε περίσταση εξοπλισμού.

Η άριστη συνεργασία του ηλεκτρολόγου  με τον πελάτη αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος , λόγω του γεγονότος ότι  η πρώτη επικοινωνία  συνήθως γίνεται τηλεφωνικά .

Σε μεγάλο μέρος των περιπτώσεων ,ο ηλεκτρολόγος δεν χρειάζεται καν να επισκεφτεί το χώρο και με τη σωστή καθοδήγηση απο αυτόν, ο πελάτης βρίσκει τη λύση .

Σε αυτές τις περιπτώσεις  θα αναφερθούμε στο άρθρο αυτό , δίνοντας και τις πιθανές λύσεις .

Δεν έχετε  ρεύμα σε όλο το  σπίτι;
Ελέγχετε  αν υπάρχει  διακοπή ρεύματος ή αν έχετε ξεχάσει να πληρώσετε τον λογαριασμό και σας έχει γίνει διακοπή.

Αν δεν συμβαίνει αυτό ,ελέγχετε τον ηλεκτρικό σας πίνακα  αν έχει πέσει το ρελέ διαρροής και έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος στην οικία .Στην περίπτωση αυτή σηκώνετε το ρελέ .Αν το πρόβλημα συνεχίζεται  ή το ρελέ δεν ¨στέκεται ¨  ανεβασμένο , τότε  καλείται τον ηλεκτρολόγο σας .

Σε περίπτωση που δεν έχει πέσει το ρελέ διαρροής ή δεν υπάρχει καν ρελέ , κοιτάτε  αν είναι όλες οι ασφάλειες στον πίνακα είναι  ανεβασμένες .Αν είναι όλες ανεβασμένες, τότε το πιο πιθανό είναι να έχει καεί η κεντρική  ασφάλεια είτε στον πίνακα, είτε στο ρολόι της ΔΕΗ.

Στην περίπτωση αυτή καλείτε  τον επαγγελματία αδειούχο ηλεκτρολόγο για την επισκευή.

Δεν έχετε ρεύμα σε ένα  δωμάτιο;

Κοιτάτε στον ηλεκτρικό πίνακα , την ασφάλεια του συγκεκριμένου δωματίου αν είναι ανεβασμένη ή κατεβασμένη ( θα πρέπει όλες οι ασφάλειες να έχουν σήμανση για το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά ,αλλιώς θα είναι δύσκολο να κάνετε αυτόν τον έλεγχο)

Αν έχει πέσει, την σηκώνετε  , αν ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα  και δεν υπάρχει ρεύμα σε όλο το δωμάτιο , τότε  καλείτε τον ηλεκτρολόγο γιατί πιθανόν  η ασφάλεια να είναι χαλασμένη και να χρήζει αλλαγής ή υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα και πρέπει να γίνει γενικευμένος έλεγχος .

Επιτρέπετε η αντιγραφή και αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου εφόσον αναφέρεται  η πηγή .