ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΔΙΑΡΡΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ;

ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΔΙΑΡΡΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ;

Η ηλεκτροπληξία, μπορεί να μοιάζει με απλό γαργάλημαimages στις άκρες των δακτύλων του χεριού ή μπορεί να προκαλέσει μυϊκή σύσπαση, να παραλύσει την καρδιά, να ανακόψει τη λειτουργία της αναπνοής ή να προσβάλλει καίρια το νευρικό σύστημα.

Η ηλεκτροπληξία μπορεί να είναι μοιραία όταν το ηλεκτρικό ρεύμα περάσει από την καρδιακή χώρα.

Το υπέρτατο αυτό αγαθό για τον σύγχρονο άνθρωπο , δηλαδή το ηλεκτρικό  ρεύμα  καθίσταται επικίνδυνο  και αν δεν αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή  μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία και να σκοτώσει.

Η τάση των 220 βολτ που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια , είναι αρκετή για να μεταδώσει στο σώμα μας μία θανατηφόρα εκκένωση.
Το ηλεκτρικό ρεύμα, όταν υπερβεί το ένα διακοσιοστό του αμπέρ μπορεί να είναι επικίνδυνο.
Ρεύματα ενός εικοστού του αμπέρ είναι δυνατό να σκοτώσουν.

Επειδή η ένταση στα κυκλώματα των περισσότερων ηλεκτροκίνητων συσκευών φθάνει τα 15 αμπέρ, το ρεύμα που μπορεί να σκοτώνει είναι συνεχώς παρόν.
Οι ασφάλειες και οι αυτόματοι διακόπτες ,σκοπό έχουν μονάχα να προστατεύουν κατά της πυρκαγιάς από υπερθέρμανση των ηλεκτροφόρων αγωγών, λόγω υπερφορτίσεως και ΔΕΝ προστατεύουν τον άνθρωπο.

Μόνο το ρελέ διαρροής εντάσεως προστατεύει , εφόσον λειτουργεί σωστά.  Ελέγχουμε το ρελέ μας με το κουμπί  check  να δούμε αν λειτουργεί . Κάνουμε τον απαραίτητο επανέλεγχο στην οικία ή στον επαγγελματικό μας χώρο στα διαστήματα που ορίζει ο νόμος δείτε διαστήματα επανελέγχων

Ο ηλεκτρισμός ακολουθεί το συντομότερο και το ευκολότερο μονοπάτι μέσω καλών αγωγών (μεταδόσεώς του), όπως είναι το μέταλλο. Όταν η μόνωση μιας συσκευής υποστεί φθορά ή βλάβη, το ρεύμα φθάνει μέσω των καλωδίων των χειριστηρίων ή των κινητήρων, στα μεταλλικά μέρη της συσκευής.
Το ρεύμα που διαρρέει μπορεί μ’ ευκολία να περάσει μέσα από το ανθρώπινο σώμα, όταν επικρατούν ορισμένες συνθήκες. Ένα ελαφρό τσίμπημα ή ένα δυσάρεστο σοκ μας προειδοποιούν ότι κάπου υπάρχει διαρροή ρεύματος και η συσκευή με την ανωμαλία αυτή θα πρέπει να ελεγχθεί προτού γίνει κι άλλη χρήση της.δείτε την ερώτηση αναγνώστη που νομιζει ότι τον <χτυπάει το ρεύμα >

Το ανθρώπινο σώμα είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.

Όταν υπάρχει υγρασία, όπως με τα βρεγμένα χέρια ή πόδια, τα υγρά δάπεδα ή το γρασίδι, το σώμα μας γίνεται ακόμη καλύτερος αγωγός του ηλεκτρισμού.
Όταν το σώμα μας γίνεται δίοδος του ρεύματος προς τη γη και έρθουμε σε επαφή με διαρροή ρεύματος, το αποτέλεσμα θα είναι η ηλεκτροπληξία.

Μην πέφτουμε στην παγίδα, ότι  ως καθημερινοί καταναλωτές ρεύματος για πολλά έτη ,  έχουμε αρκετές γνώσεις  για την ασφαλή χρήση του εμείς και η οικογένεια μας .

Ας αναλογιστούμε ότι και οι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι με πολυετή πείρα, καμία φορά λόγω της έλλειψης προσοχής , λόγω βιασύνης ή λόγω άλλων παραγόντων  έχουν χάσει τη ζωή τους απο ηλεκτροπληξία.