Επιμορφωτικό σεμινάριο για τα μέλη του Σ.Ε.Η. Πρέβεζας από τη Χώρος Σ. Μ

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τα μέλη του Σ.Ε.Η. Πρέβεζας από τη Χώρος Σ. Μ

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τα μέλη του Σ.Ε.Η. Πρέβεζας από τη Χώρος Σ. Μ

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και επιτυχημένο σεμινάριο για τα μέλη του Συνδέσμου μας από την Χώρος Σ. Μ.  A.E  που  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10-10-2018 στις 18.00 στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Πρέβεζας .

Την παρουσίαση έκανε ο κ. Μιχάλης Καραγιάννης Αρχιτέκνων Μηχανικός ΕΜΠ  , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

Αντικείμενο παρουσίασης  :

Ø  Υπάρχουσα αγορά για ανακαινίσεις οικιών / καταστημάτων / super market / εστιατορίων κλπ.

Ø  Μετατροπή συμβατικής εγκατάστασης σε «έξυπνη».

Ø  Τι σημαίνει δημιουργία κεντρικών λειτουργιών, χρονοπρογραμμάτων, συνδυασμός αυτών.

Ø  Τι σημαίνει οπτικοποίηση σε ηλεκτρονική συσκευή (smartphone / tablet).

Ø  Παρουσίαση υλικών, επίδειξη λειτουργίας προγραμματισμού

Λίγα λόγια για τα οφέλη και τις  δυνατότητες που έχει ένα΄Έξυπνο σπίτι ΄΄για τον ιδιοκτήτη του :

  • Οι ιδιοκτήτες τους αυτόματα, με το πάτημα ενός κουμπιού ή με επιλογή απο μια οθόνη αφής, είναι σε θέση να ρυθμίσουν, προγραμματίσουν, πολλές απο τις λειτουργίες του σπιτιού, ενώ οι ίδιοι κάθονται ή …είναι χιλιόμετρα μακριά στο ξενοδοχείο των διακοπών τους.
  • Με την κατάλληλη χρήση αυτοματισμών, οι ιδιοκτήτες μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια, να δυσκολέψουν τη ζωή των επίδοξων διαρρηκτών (π.χ. κλείνοντας όλα τα ρολλά με ταυτόχρονη γενική φωταψία), να ανάψουν τον θερμοσίφωνα ή την θέρμανση στέλνοντας μήνυμα απο το κινητό τους ή να ποτίσουν τον κήπο τους ενώ λείπουν διακοπές.
  • Τα έξυπνα σπίτια μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες όπως να ρυθμίσουν αυτόματα την εσωτερική θερμοκρασία τους, (με ηλεκτρονικούς διακόπτες), να ανεβάσουν μόνα τους τις τέντες (πχ για να μην καταστραφούν απο τον αέρα) να προσομειώσουν κίνηση ανοιγοκλείνοντας τα φώτα και τα ρολά (αποθαρρύνοντας τους διαρρήκτες κατά την απουσία μας), ή απλά να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη για την κατάσταση της κατοικίας μέσω internet (θερμοκρασία, ηλιοφάνεια, βροχή, αέρας, αποθέματα νερού, πετρελαίου, κατάσταση ρολών, τεντών, εξόδων, κάμερες, και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε).
  • Σε σπίτια με αυτοματισμούς λειτουργούν μεταξύ άλλων ανιχνευτές κίνησης, καπνού, βροχής, ανέμου και πλημμυρών που τους επιτρέπουν να λαμβάνουν “πρωτοβουλία” ανάλογα με τα σενάρια ενεργειών στα οποία έχουν προγραμματιστεί να εκτελούν.
    Ταυτόχρονα μπορούν να προγραμματίσουν τις λειτουργίες του κτιρίου με τέτοιο τρόπο που σε συνδυασμό με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου να εξοικονομήσουν ενέργεια ή να βελτιώσουν την άνεση ζωής που αυτό τους παρέχει.

Περισσότερα  στο https://www.horos.gr/systems/sys.html

Ευχαριστούμε  θερμά το Επιμελητήριο Πρέβεζας για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.