Σύλληψη παράνομων ηλεκτρολόγων σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην Πρέβεζα

Σύλληψη παράνομων ηλεκτρολόγων σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην Πρέβεζα

Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Π.Ε .Πρέβεζας        

Πρέβεζα 30-5-2016

Σήμερα και ώρα 10 το πρωί , ύστερα από καταγγελία στο σωματείο μας , για εκτέλεση ηλεκτρολογικών εργασιών σε  νέα  διώροφη οικοδομή ,  ο Πρόεδρος ,με μέλη του συλλόγου και τη συνδρομή της αστυνομίας , μετέβη στο χώρο.

Διαπιστώθηκε ότι , δύο άτομα εκτελούσαν  ηλεκτρολογικές εργασίες και συγκεκριμένα εκσκαφές  τοιχοποΐας και σωληνώσεις . Κατά τον έλεγχο , το ένα άτομο δήλωσε ιδιοκτήτης της εν λόγω οικοδομής και το έτερο  βοηθός του , μάλιστα αλλοδαπός , χωρίς καμία άδεια   βοηθού ηλεκτρολόγου.

Ο ιδιοκτήτης της οικοδομής ,δήλωσε ότι έχει το δικαίωμα να εκτελεί αυτές τις εργασίες καθόσον είναι στην οικία του , κάτι το οποίο όμως δεν ισχύει και δεν είναι  νόμιμο.

Τα αστυνομικά όργανα , δεδομένου της μη ύπαρξης νομίμων αδειών  προέβει στις νόμιμες ενέργειες για  την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες .

Ο Σύνδεσμος ηλεκτρολόγων Πρέβεζας ,  προασπίζεται τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών του και ζητάει τη συνδρομή όλων των πολιτών για την πάταξη του φαινομένου της παράτυπης επιχειρηματικότητας και λαθραίας εργασίας .