Οδηγίες για το πέταγμα το χαρταετού με ασφάλεια

χαρταετός καλώδιαΗ Καθαρά  Δευτέρα  είναι συνυφασμένη με το πέταγμα του χαρταετού και την έναρξη της νηστείας.Οι κινδύνοι όμως που ελλοχεύουν από το πέταγμα του χαρταετού κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια είναι πολλοί .

Πρώτα απο όλα, υπάρχει ο άμεσος και ορατός κίνδυνος να ακουμπήσει ο χαρταετός στα ηλεκτροφόρα καλώδια και σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει το άτομο ή να υπάρξει εκτεταμμένη βλάβη και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλες περιοχές.

Κατά το πέταγμα το χαρταετού προσέξτε τα εξής για την ασφάλειά σας  :

1. Αν πιαστεί ο χαρταετός σε ηλεκτροφόρα καλώδια ,μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα

2. Στην ίδια περίπτωση πάλι ,μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

3.Μην πετάτε τον χαρταετό όταν βρέχει ή όταν υπάρχουν κεραυνοί , ακόμα και αν νομίζετε ότι είναι πολύ μακριά σας , η ταχύτητα του κεραυνού είναι τέτοια, που μπορεί να χτυπήσει τον χαρταετό σας ανα πάσα στιγμή και να πάθετε ηλεκτροπληξία .Κίνδυνος θάνατος !!!

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

Ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ήΕπικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας .

Πηγή ΔΕΔΔΗΕ

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Πρέβεζας , πάντα κοντά στον πολίτη με χρήσιμες οδηγίες