ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δελτίο τύπου
του Συλλόγου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας

Οι Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι, δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες Ηλεκτρολόγοι Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (Ε.Η.Ε) ,τα τελευταία 6 έτη, με την βαθιά οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας και την πλήρη καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα .

Σε αυτό το καθεστώς της δυσπραγίας , έρχεται να προστεθεί ο μεγάλος και αυξανόμενος με γεωμετρική πρόοδο αριθμός των παρανόμως ασκούντων την δραστηριότητα αυτή , που παίρνει τη μορφή επιδημίας θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών με απρόβλεπτες συνέπειες .

Οι παράνομοι Ηλεκτρολόγοι είναι αυτοί που λειτουργούν κατά παράβαση της ισχύουσας φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας , σε βάρος της αγοράς και της Εθνικής Οικονομίας .

Οι παράνομοι ηλεκτρολόγοι ανήκουν κατά κύριο λόγο στις εξής κατηγορίες :
-Πρώην επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι που έχουν κλείσει το κατάστημα τους και έχουν κλείσει τα βιβλία τους στην εφορία
– Πρώην βοηθοί νόμιμων ηλεκτρολόγων που αδυνατούν να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις τους και απολύουν το προσωπικό τους
-Νυν και πρώην υπάλληλοι Δήμων, ΔΕΚΟ , Δημοσίου , ΝΠΙΔ κ.α.
-Τεχνίτες πάσης ειδικότητας με καθολική άγνοια για το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου

Οι επαγγελματίες και οι ιδιώτες καταναλωτές απασχολούν παράνομους ηλεκτρολόγους για διάφορες αιτίες:
– Άλλοι ,διότι αγνοούν ότι ο < ηλεκτρολόγος > που τους σύστησαν είναι παράνομος και με το πέρας της εργασίας δεν ζητούν απόδειξη ή τιμολόγιο, κάτι που αυτός δεν μπορεί να τους δώσει διότι απλά δεν έχει !
– Άλλοι, διότι επιθυμούν μία φθηνή λύση ,καθώς ο παράνομος ηλεκτρολόγος χωρίς ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές , αποτελεί έναν <επαγγελματία φάντασμα > και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στους νόμιμους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο Σύλλογος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας ενημερώνει τους επαγγελματίες όλων των κλάδων και τους ιδιώτες καταναλωτές και χρήστες ηλεκτρικής ενέργειας ότι κύριο μέλημα του είναι η προστασία των νομίμως ασκούντων την δραστηριότητα του ηλεκτρολόγου και η περιφρούρηση του επαγγέλματος μας μέσω της νόμιμου οδού και των θεσμοθετημένων οργάνων ελέγχου .

Σε οποιαδήποτε επιχείρηση ή ιδιώτη απασχολούνται αυτά τα άτομα ,θα καταγγέλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, Αστυνομία ,Επιθεώρηση Εργασίας ,Ι.Κ.Α , Εφορία , Ο.Α.Ε.Ε , Περιφέρεια κ.λ.π. για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων όχι μόνο σε αυτούς που τις παρέχουν αλλά και σε αυτούς που τις αποδέχονται.
Επαγγελματία και ιδιώτη καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας , μην κλείνεις τα μάτια στους παράνομους ηλεκτρολόγους που στερούν έσοδα από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία και βάζουν την ταφόπλακα στους νόμιμους επαγγελματίες ηλεκτρολόγους που πασχίζουν να βγάλουν τα προς το ζην.

Τους παράνομους μικροπωλητές τους βλέπεις ,

τους παράνομους μετανάστες τους αναγνωρίζεις ,

τους παράνομους ηλεκτρολόγους είναι δουλειά του

συλλόγου μας να τους αποκαλύψει

 

Πρέβεζα 12-5-2015
Δωδώνης 40
ΤΗΛ.2682024911
Email : sehpreveza@yahoo.gr
www.sehpreveza.gr