Δελτίο τύπου -Έλεγχος για παράνομη εργασία σε κεντρικό κατάστημα της Πρέβεζας

Δελτίο τύπου -Έλεγχος για παράνομη εργασία σε κεντρικό κατάστημα της Πρέβεζας

Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Π.Ε .Πρέβεζας

Το Σάββατο 9-7-2016  και ώρα  9.00 το πρωί   ,σε κεντρικό κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας,  στο οποίο εκτελούνταν ηλεκτρολογικές εργασίες , έγινε έλεγχος από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ.Σταύρου Κων/νο ,στα πλαίσια των ελέγχων που διενεργούνται σε όλη την Περιφέρεια  Πρέβεζας για την παράνομη εργασία.

Ύστερα από πληροφορία, ότι  δύο άτομα  εκτελούν ηλεκτρολογικές εργασίες ,ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ,ο οποίος  έχει έννομο συμφέρον, μετέβει στο χώρο και διαπίστωσε ότι  όντως  δύο άτομα εκτελούσαν ηλεκτρολογικές εργασίες.

Αφού πρώτα ανέφερε το όνομα και την ιδιότητα του, ρώτησε τα δύο άτομα  αν κατέχουν άδεια ηλεκτρολόγου  και αν τις φέρουν μαζί τους . Απάντησαν ότι εργάζονται για λογαριασμό «ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη» ,  η έδρα του οποίου  βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη δεδομένη  στιγμή  βρίσκεται για εργασία σε χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης .Επιπροσθέτως δήλωσαν ότι κατέχουν άδειες ,  αλλά  δεν μπορούν να τις προσκομίσουν.

Στη συνέχεια το ένα άτομο,επικοινώνησε με τον« ηλεκτρολόγο»  που βρίσκεται εκτός Ελλάδας και στην συνομιλία με τον Πρόεδρο κ.Σταύρου αρνήθηκε τον έλεγχο με εριστικό τρόπο που δεν αρμόζει σε« συνάδελφο ηλεκτρολόγο» .

Λόγω άρνησης του ελέγχου και λόγω της μη ύπαρξης νομίμων αδειών, ο Πρόεδρος σε συνεννόηση με τον γραμματέα του Συνδέσμου ,  καλέσανε την  Αστυνομία Πρέβεζας  και έφτασαν στο χώρο δύο περιπολικά.Τα δύο άτομα προσηχθήσαν  στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας όπου  δεν απέδειξαν ότι κατείχαν νόμιμες άδειες και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες .